GLAZBENI TEČAJEVI

Osim što pruža radost i zadovoljstvo, bavljenje glazbom pozitivno utječe na mnoge aspekte života – razvija kreativnost, bolje i slobodnije izražavanje, jača samopouzdanje, olakšava nošenje sa stresom, a brojne znanstvene studije pokazale su da bavljenje glazbom nedvojbeno ima pozitivan učinak na razvoj djece, prvenstveno na razvoj mozga i postizanje boljih akademskih rezultata.

Glazbeni tečajevi Narodnog učilišta namijenjeni su djeci i odraslima bez ograničenja – u glazbeni vrtić mogu se uključiti djeca već od 3 godine starosti, a s navršenih 5 godina mogu se priključiti malom zboru ili započeti sa sviranjem instrumenta, a nešto kasnije i s nastavom solfeggia. Možete odabrati između glasovira ili sintezajzera, gitare, flaute, harmonike i violine. A ako vam je najdraži instrument vaš glas, upišite tečaj solo ili modernog pjevanjaZa bavljenje glazbom nikad nije ni prerano ni prekasno – naši iskusni nastavnici prilagodit će nastavu svakom od vas. Uživajte u glazbi!

Glazbeni tečajevi s individualnom nastavom

Individualna nastava sviranja instrumenta

Cjelogodišnji glazbeni tečajevi s individualnom nastavom namijenjeni su svim dobnim skupinama. Polaznici mogu birati između glasovira/sintesajzera, gitare, flaute, harmonike i violine. Znanje sviranja instrumenata stječe se unutar šest razreda (šest godina) s mogućnošću akceleriranja nakon čega je moguće pohađati napredni tečaj instrumenta. Tečaj uključuje i grupnu nastavu teorije glazbe  u trajanju od 1 školskog sata tjedno. Za polaznike koji su ranije pohađali tečaj sviranja instrumenta u nekoj drugoj školi, a žele nastaviti učenje u Narodnom učilištu, postoji mogućnost polaganja razrednog ispita.

U toku školske godine organiziraju se dva koncerta. Po završetku tečaja polaznicima se izdaje potvrda o pohađanju.

Trajanje tečaja 70 nastavnih sati po 30 minuta
Nastava se održava 2 x tjedno po 30 minuta ili 1 x tjedno po 60 minuta

Cijena tečaja sviranja instrumenta je 490 kn mjesečno. Cijena razrednog ispita je 480 kn. U cijene je uključen PDV.

Prijavite se!
Mogućnost uključenja tijekom cijele godine. Prijavite se!

Individualni tečaj modernog pjevanja

Individualni tečaj modernog pjevanja namijenjen je i prilagođen svim dobnim skupinama. Polaznici se podučavaju kako klasičnim tehnikama pjevanja, tako i modernom izričaju. Tečaj modernog pjevanja izvrstan je za izražavanje emocija kroz pjevanje svih glazbenih formi. S druge strane, moderna glazba je nešto što nas prati u našoj svakodnevici. Mnogi su ljudi obdareni zavidnim vokalnim sposobnostima, međutim, bez obzira želi li netko postati profesionalni izvođač, ili se želi baviti glazbom amaterski, važno je naučiti kako zaštititi svoj glas i povećati njegov vokalni potencijal.   Tečaj modernog pjevanja upoznaje polaznika s osnovnim alatima i tehnikama popust disanja, a uvježbavat će se različite tehnike pjevanja te držanje, intonacija, izgovor, izražavanje, interpretacija kao i fokus. Tečajevi su prilagođeni svakom polazniku individualno te su razina i ciljevi u skladu s njegovim ili njezinim zahtjevima i mogućnostima.

U toku školske godine organiziraju se dva koncerta. Po završetku tečaja polaznicima se izdaje potvrda o pohađanju.

Trajanje tečaja 70 nastavnih sati po 30 minuta
Nastava se održava 2 x tjedno po 30 minuta ili 1 x tjedno po 60 minuta

Cijena tečaja modernog pjevanja je 490 kn mjesečno. U cijene je uključen PDV.

Prijavite se!
Mogućnost uključenja tijekom cijele godine. Prijavite se!

Individualni tečaj solo pjevanja

Pripreme za pristupanje prijemnom ispitu na glazbenoj akademiji

Individualni tečaj solo pjevanja namijenjen je polaznicima koji se žele profesionalno baviti pjevanjem. Ovaj tečaj je zahtjevniji i intenzivniji po svom sadržaju i programu od tečaja modernog pjevanja i pruža višu razinu znanja tehnike i muziciranja.

Pretpostavlja veće glazbene sposobnosti (talent) svakog polaznika i određenu razinu znanja iz područja teorije glazbe i solfeggia. U slučaju da polaznik nema osnovnu glazbenu naobrazbu može se upisati i u individualni tečaj solfeggia, čije se poznavanje također ispituje na prijemnom ispitu.

Trajanje tečaja 70 nastavnih sati po 45 minuta
Nastava se održava 2 x tjedno po 45 minuta ili 1 x tjedno po 90 minuta

Cijena tečaja solo pjevanja je 680 kn. U cijenu je uključen PDV.

Prijavite se!
Mogućnost uključenja tijekom cijele godine. Prijavite se!

Glazbeni tečajevi s grupnom nastavom

Solfeggio

Tečaj solfeggia namijenjen je i prilagođen svim dobnim skupinama. Tečaj podučava polaznike melodiji, harmoniji, ritmovima i impulsima koji pokreću i mjere glazbu. Polaznici će steći znanje o osnovnim ritmovima, te razumjeti odnose između glazbenih nota koristeći se metodom solfeggia. Kroz različite vježbe te proučavanje pjesama polaznici će steći uvid, znanje i razumijevanje o tome što se zapravo događa kad se stvara glazba, što je izrazito važno za stjecanje sigurnosti i pouzdanja kod budućih glazbenika i izvođača, ali i onih koji se glazbom žele baviti samo zbog vlastitog zadovoljstva i zabave.

Trajanje tečaja 70 nastavnih sati
Nastava se održava 2 x tjedno po 30 minuta

Cijena tečaja solfeggia je 490 kn mjesečno. U cijenu je uključen PDV.

Prijavite se!
Mogućnost uključenja tijekom cijele godine. Prijavite se!

Glazbeni tečajevi za djecu

Glazbeni vrtić za djecu od 3 do 7 godina

Cilj glazbenog vrtića je razvoj sluha, osjećaja za ritam te razvoj motoričkih sposobnosti kod predškolske djece. Bavljenje glazbom utječe i na razvoj memorijskih i drugih kongnitivnih sposobnosti, druženje s vršnjacima u mirnom i poticajnom okruženju razvija i socijalne vještine. Radimo u malim grupama od 6 do 15 polaznika.

Trajanje tečaja 64 školska sata
Nastava se održava 2 x tjedno po 1 školski sat u poslijepodnevnim satima

Cijena glazbenog vrtića je 215 kn mjesečno. U cijenu je uključen PDV.

Prijavite se!
Mogućnost uključenja tijekom cijele godine. Prijavite se!

Mali zbor za djecu od 5 do 10 godina

Mali zbor djeci pruža priliku da steknu poštovanje prema glazbi i razviju svoje glazbene i pjevačke talente. Međutim, pjevanje u zboru ne utječe samo na razvijanje glazbenih talenata, već se međusobnom interakcijom među vršnjacima potiče i socijalizacija kroz zabavu i kreativno izražavanje.

Trajanje tečaja 64 školska sata
Nastava se održava 2 x tjedno po 1 školski sat u poslijepodnevnim satima

Cijena malog zbora je 2.100 kn. Mogućnost plaćanja u 10 rata po 210 kn. U cijenu je uključen PDV.

Prijavite se!
Mogućnost uključenja tijekom cijele godine. Prijavite se!

Prijavom ćete osigurati svoje mjesto u grupi. Za upis je potrebno potpisati ugovor, izvršiti uplatu i dostaviti potrebnu dokumentaciju.

Dodatne informacije i prijave

Rozana Mihaljević, soba 3
tel. (051) 332 809, 212 269
nar-uciliste.@nar-uciliste.hr