NARODNO UČILIŠTE – RIJEKA

70 godina tradicije u obrazovanju odraslih

Živimo u doba velikih društvenih i gospodarskih promjena koje su neminovno imale i još uvjek imaju velike posljedice na tržište rada. Poslovi nastaju i nestaju pa pojedinci nisu samo prisiljeni na promjene radnog mjesta nego i na promjene profesije, ponekad i više puta tijekom svog radnog vijeka. Zato je brza prilagodba, spremnost za stjecanje novih vještina i znanja, stalno usavršavanje i cjeloživotno učenje postao imperativ za većinu od nas.

Narodno učilište u Rijeci želi biti mjesto gdje će pojedincu biti ponuđeno sve što mu treba za brzu profesionalnu prilagodbu, gdje će nezaposleni steći kompetencije potrebne za zapošljavanje, a zaposleni svoje kompetencije stalno unapređivati da bi zadržali zapošljivost i imali više mogućnosti kod odabira radnog mjesta. Da bi u tome uspjeli, blisko surađujemo s poslodavcima, regionalnim i državnim institucijama te drugim hrvatskim ustanovama za obrazovanje odraslih. Rezultat te suradnje je i nekoliko odobrenih europskih projekata koje smo uspješno kreirali i proveli.

Iako je obrazovanje i to obrazovanje odraslih primarna zadaća našeg rada nipošto ne smijemo zanemariti područje kulture. Kroz programe glazbene i likovne umjetnosti razvijamo specifične vještine i znanja, te sudjelujemo u kulturnom životu grada, organiziramo koncerte, izložbe itd. Poznato je da umjetnost ne trpi ograničenja, ona je područje kojom se mogu baviti sve dobne skupine od predškolaca pa do osoba treće životne dobi. Svi su dobrodošli!

Narodno učilište raspolaže s vlastitom poslovnom zgradom u kojoj je smješteno 14 učionica, dvorana s 80 mjesta i knjižnica s bogatim specijaliziranim knjižnim fondom. Imamo i specijalizirane kabinete za izvođenje stručne nastave: za frizere, kozmetičare i masere, za računarstvo, praktikum za posluživanje, multimedijalni kabinet za učenje stranih jezika, praktikum za slikarstvo i kiparstvo te učionice za glazbeno obrazovanje. Također imamo i suvremeni kabinet za obrazovanje njegovateljica te novu, suvremeno opremljenu kuhinju za izvođenje praktične nastave za programe osposobljavanja i usavršavanja u kuharstvu.

Naši predavači teorijskih predmeta i voditelji praktičnih vježbi su vrsni profesionalci iza kojih stoji višegodišnje iskustvo u struci i edukaciji odraslih, a koji svoje znanje učinkovito prenose drugima na ležeran i zabavan način.

Još od 1955. godine kad je započelo s radom kao Narodno sveučilište u Rijeci, danas Narodno učilište već 70 godina zadovoljava potrebe pojednaca i zajednice za obrazovanjem i kulturom te promiče ideju o cjeloživotnom učenju. Zbog iskustva i tradicije kao i stalnih ulaganja u osuvremenjivanje uvjeta nastave i nastavnih metoda i razvoj novih programa, postali smo vodeća ustanova za obrazovanje odraslih i izvan granica naše županije.

Kontakti i radno vrijeme

Marija Sertić
Željka Ljubičić

Tajništvo i blagajna

Marija Sertić i Željka Abičić
tel. (051) 212 269 centrala, 686 565
nar-uciliste@nar-uciliste.hr

Od ponedjeljka do četvrtka od 8.00 do 20.00 sati
Petkom od 8.00 do 16.00 sati

Heni Strčić

Ravnateljica

Heni Strčić, dipl. oec., soba 31
tel. (051) 332-758
heni.strcic@nar-uciliste.hr

Od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati

Voditelji

Irma Borić Jereb
Škola stranih jezika, srednjoškolsko obrazovanje, programi u području njege i skrbi i programi usavršavanja u području ljepote i zdravlja

Irma Borić Jereb, prof., soba 29
tel. (051) 336 005
irma.jereb@nar-uciliste.hr

Utorak od 08.00 do 12.00 sati i od 16.30 do 19.30

Ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak od 8.00 do 16.00 sati

Eda Devčić-Erceg
Srednjoškolski programi, programi u graditeljstvu i industriji, programi u području ljepote i zdravlja, osnovna škola za odrasle i pripremni seminari za zaštitare, čuvare i redare

Eda Devčić-Erceg, prof., soba 30
tel. (051) 327 181
eda.devcic@nar-uciliste.hr

Ponedjeljak od 08.00 do 12.00 sati i od 17.30 do 19.30 sati

Utorak, srijeda, četvrtak i petak od 8.00 do 15.30 sati

Anamarija Vukotić
Programi u ugostiteljstvu i turizmu, informatički programi, administrativni, knjigovodstveni i financijski programi

Anamarija Vukotić, prof., soba 34
tel. (051) 336 043
anamarija.vukotic@nar-uciliste.hr

Ponedjeljak, srijeda od 13.00 do 19.30 sati, utorak, četvrtak, petak od 8.00 do 15.00 sati

Rozana Mihaljević
Kreativni i umjetnički programi i tečajevi

Rozana Mihaljević, soba 3
tel. (051) 332 809
nar-uciliste@nar-uciliste.hr

Ponedjeljak, srijeda, petak od 8.00 do 16.00 sati, utorak, četvrtak od 13.00 do 20.00 sati

Sve upite koji nisu vezani za upise u pojedine programe možete nam poslati putem kontakt forme.