PRAVILA PRIVATNOSTI

Narodnog učilišta, ustanove za obrazovanje i kulturu u Rijeci

Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu sa sjedištem u Rijeci, Školjić 9, poštuje privatnost i štiti osobne podatke korisnika internetske stranice http://www.nar-uciliste.hr/. Pravilima privatnosti želimo vas informirati o uvjetima prikupljanja i obrade vaših osobnih podataka te primjeni tzv. kolačića (cookies) tijekom posjeta našoj internetskoj stranici.

Našu internetsku stranicu možete koristiti bez otkrivanja vaših osobnih podataka. Niste obvezni pružiti nam vaše osobne podatke kao uvjet korištenja stranice. Međutim, kada koristite našu internetsku stranicu vaše računalo ili mobilni uređaj pohranjuje određene podatke koji se mogu tretirati kao osobni podaci. Takvi podaci mogu uključivati naziv vašeg davatelja internetskih usluga, internetsku stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu te vašu IP adresu. Ti podaci koji se spremaju na vaše računalo ili mobilni uređaj u obliku malih tekstualnih datoteka tj. kolačića (cookie) omogućuju vam bolje iskustvo pregledavanja te bolje i funkcionalnije korištenje ove, kao i gotovo svih ostalih internetskih stranica. Takve podatke ne koristimo za vašu identifikaciju, ne prodajemo ih niti na bilo koji drugi način dijelimo trećim stranama.

Kolačići mogu biti privremeni ili stalni. Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne može pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

U svom poslovanju primjenjujemo tehničke i organizacijske mjere zaštite u cilju zaštite osobnih podataka od slučajnog gubitka ili uništenja, nedopuštenog pristupa, nedopuštene promjene, nedopuštenog objavljivanja i svake druge zlouporabe.

U svakom trenutku imate pravo od nas zatražiti pristup vašim osobnim podacima, ispravak, brisanje, ograničavanje obrade, prijenos podataka te uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi ovih pravila privatnosti ili želite poslati zahtjev za ostvarivanje nekog od predviđenih prava možete nas kontaktirati pisanim putem ili elektroničkom poštom na adresu u nastavku. Ako smatrate da je Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu kao voditelj zbirke osobnih podataka povrijedila vaše pravo na zaštitu osobnih podataka, možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Sva pitanja i zahtjeve u vezi zaštite vaših osobnih podataka pošaljite nam na slijedeće adrese:

Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu
51000 Rijeka, Školjić 9
ili
zastita-podataka@nar-uciliste.hr