Aromamaser-odlican sezonski posao

Aromamaser – odličan sezonski posao, ali i zanimanje traženo tijekom cijele godine

Kako do odličnog sezonskog posla? Eteričnim uljima i  kvalitetnom aromamasažom steći ćete povjerenje i  zadovoljnog klijenta. Aromamaser – lijepo, kreativno i traženo zanimanje tijekom cijele godine.

Ljeto nam stiže već kroz nekoliko dana, nova turistička sezona je pred vratima, a s njom i nove mogućnosti trajnog ili sezonskog zapošljavanja. Bilo da ste dobili priliku zaposliti se sezonski u hotelu, wellness centru, sportskom klubu, kozmetičkom salonu, na kruzeru ili jednostavno želite sami početi vlastiti posao, otvoriti vlastiti studio ili jednostavno postaviti stol za masažu u sjeni borova pokraj pješčane plaže, ako ste kvalitetno educirani te imate samopouzdanje – uspjeh s klijentima neće izostati.

Osobno sam svjedočila kako je dečko koji je prije nekoliko godina skromno počeo nuditi uslugu sportske i klasične masaže na jednoj od plaža na potezu od Opatije do Rapca (lokaciju neću otkriti). Već sljedećeg ljeta se u šumici ispred njegovog ”open air ”studija skupljao red zadovoljnih turista, domaćih i stranih, koji su čekali na masažu. Priznajem da sam i ja bila jedna od njih. Nema boljeg načina do postizanja zena i opuštanja nakon plivanja i sunčanja uz dobru masažu. Kako je on bio jedini maser na toj plaži mogao je diktirati i cijenu usluge. Posla je imao gotovo uvijek, naročito vikendom i u špici sezone.

Odlična  je to vijest za sve vas koji ste uložili u sebe i te stekli vještinu i dragocjeno iskustvo u raznim tehnikama masaže.

Ako ste bili vrijedni i već ste na ”ti” s masažnim tehnikama, dodatnu vrijednost u vašem CV-u bit će poznavanje eteričnih ulja i njihovih blagotvornih učinaka na tijelo i psihu. Ponuda aromamasaže traženi je dio wellness ponude, pa aromamaseri imaju velike mogućnosti zapošljavanja tijekom turističke sezone, ali i nakon nje.

Poznavanjem eteričnih ulja, njihove primjene i djelovanja na psihu i tijelo, možete klijentu uz masažu ponuditi i dodatnu uslugu. Ispravnim odabirom eteričnih ulja i njihovog aromaterapijskog učinka steći ćete povjerenje  i zadovoljnog klijenta koji će vas preporučiti i drugima.

Želite li naučiti kako kvalitetno masirati  raznim masažnim tehnikama i ispravno koristiti eterična ulja, Narodno učilište uz program osposobljavanja za masere u ponudi ima i program za aromamasere i wellness terapeute.

Od mnogobrojnih eteričnih ulja izdvojila sam nekoliko najčešće korištenih:

  • Limun (Canaga odorata) – uspješno podiže raspoloženje, ali istodobno i opušta. Koristi se u liječenju infekcija i manjih rana. Dobar je i kao osvježivač prostora.
  • Lavanda (Lavandula angustifolia ili Lavandula vera) – ima izniman relaksirajući učinak. Korisno je za liječenje rana, opeklina i njegu kože. Također djeluje i protuupalno.
  • Geranij (Pelargonium graveolens) – meni osobno najdraže eterično ulje divnog mirisa.Djeluje opuštajuće i uspješno pridonosi podizanju raspoloženja. Pomaže uravnotežiti ženske hormone, a korisno je i za njegu kože. Ovo je ulje i jedan od boljih prirodnih antidepresiva.
  • Metvica (Mentha piperita) – upotrebljava se za liječenje glavobolje, bolova u mišićima, probavnih smetnji i nadutosti.
  • Eukaliptus (Eucalyptus globulus ili Eucalyptus radiate) – pomaže u liječenju dišnih problema, kao što su kašalj, prehlada i astma. Učinkovit je u jačanju imunološkog sustava i pri uklanjanju napetosti u mišićima.

 

Eterična ulja

Eterična  ulja mogu se  miješati (3-5 vrsta) i na taj način kreirati  mješavinu prilagođenu potrebi klijenta. No ako niste educirani, neispravnim miješanjem dobit će se ”bućkuriš” odbojnog mirisa.

Uložite u sebe, usavršite masažne tehnike i naučite kako koristiti eterična ulja u aromamasaži na profesionalan i djelotvoran način. Ovim lijepim i kreativnim zanimanjem  sigurno ćete ostvariti rezultate- osobno zadovoljstvo, zadovoljnog klijenta te otvoriti vrata za nove poslovne prilike.

Možda već sljedećeg ljeta na ”mojoj” plaži bude i vaš stol za masažu.

Nema komentara

Ostavi komentar